На 11.10. (сряда) във Враца се провеждат две авто-шествия с призив за спасяването на болницата. Първото автошествие потегли от магазина за техника на входа на Враца от към Мездра (както бе обявено във врачански медии и фейсбук от самоорганизирали се граждани). Тъкмо когато протестът набираше сила през седмицата, но не беше съгласуван с местните власти и МВР, това притесни някой. Този някой се притесни, и от това, че магазинът за техника, от където би трябвало да тръгне шествието е близо до международния път Е79.

Изведнъж към протеста се присъединиха хора, които съобщиха, че са взели разрешение от Общината, и че мястото се променя – т.н. второ автошествие. То ще започне от стадиона, и че на всеки протестиращ автомобил ще му бъде сложена отличителна лентичка и табелка. Ясно, е че всеки си пази хляба, особено ако е на общинска хранилка (и изпълнява нарежданията на администрацията), но това преместване на протеста е малко прекалено. Кой иска протестът да бъде овладян, контролиран, и държан далече от Е79? Получилите разрешението за втория протест, желаят само да се направи почетна обиколка на града, и това да сложи край на последния протестен ден и изобщо на тема проблемът с болницата. И всичко това прилича на оная работа, където синдикати съпровождат гневни, недоволни хора на протест в столицата. След това ги насочват какво да скандират „много сме, силни сме” (за да няма неудобни скандирания), нахлузват им жилетки, раздават им балони, свирки, вувузели, излиза фолк певица, запява хоро, и партито започва. След това няма гневни лица, и недоволни, а и да са останали такива, те няма да влязат в новините. В новините след това виждаме как някакво шествие на щастливи хора облечени в лилаво купонясват на фона на народна музика.

Като цяло много хора се объркаха, защо и кой мести протеста. Все пак във времето на самото провеждане ще има координация между будни граждани и двете шествия ще се съединят, а на къде ще тръгнат е Божа работа.

Болницата е много важна за целия северозапад, и дълг на всеки един врачанин и мездранин е да я защитим. Не трябва да се оставяме да ни сварят, тъй както жаба в бавно завираща вода.