Също на 10.03.2023 г. около 16,55 ч., в района на площад "Славейков", в гр. Монтана служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР Монтана спрели за проверка лек автомобил "Сеат Леон“, управляван от 20-годишен шофьор от областния град.
Проба на водача с дръг тест отчела употреба на бензодиазепин. На водача е съставен акт по ЗДвП. С полицейска заповед е задържан до 24 часа в РУ Монтана.


На 11.03.2023 г. около 03,15 ч., на бул. "Трети март" в гр. Монтана служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР Монтана спрели за проверка лек автомобил "Сеат Алхамбра" , управляван от 20-годишен от обл. Враца.
При направения на водача дръг тест е отчетена положителна проба за употреба на амфетамин и метамфетамин. На нарушителя е съставен акт по ЗДвП.


22-годишен водач от гр. Лом е задържан за управление на лек автомобил след употреба на наркотични вещества. На 11.03.2023 г. около 12,45 ч. на ул. "Ломски казарми" в крайдунавския град е спрян за проверка от служители на група за охрана на обществения ред лек автомобил "Фолксваген Голф“, управляван от 22-годишен местен жител.

Проба с дръг тест отчела, че водачът е седнал зад волана след употреба на канабис. На нарушителя е съставен акт по ЗДвП. С полицейска заповед е задържан до 24 часа в ареста на РУ Лом.

По случаите са образувани досъдебни производства.