В раздел "Вокални формации: в изключително оспорвана конкуренция с 11 малки вокални формации и 21 големи вокални формации от цялата страна, разпределени в четири възрастови групи, Вокална група "Детски смях" се пребори за голямата награда "Grand Prix".

Журито с състав: проф. Теодора Павлович - диригент, Мая Райкова - продуцент в БНР, Красимир Милетков - копозитор, Розмари Драгнева - преподавател в Националната музикалната академия в катедра "Поп и джаз", единодушно взе решение престижната статуетка да отиде при гласовитите "врабчета" от Монтана.

Децата изпълниха песните "Яворова пролет" и "Нашият град". За брилянтния звук в залата на Националното музикално училище се грижеше Милчо Кацаров. Вокална група "Детски смях" бе удостоена и със специалната награда на КНСБ - професионална аудио-система "Панасоник" на стойност 800 лв.

С първи награди при поп певците се окичиха Магдалена Александрова и Зорница Викторова. Двете десетгодишни момичета се състезаваха в най-многобройната група - втора възрастова, където се представиха над 100 участници.

Пред погледите на доц. Етиен Леви и поп изпълнителите Теодор Койчинов и Стефан Лалчев, Магдалена изпълни "Оставаме" от репертоара на Маргарита Хранова и "One moment in time" на Уитни Хюстън.

Зорница се представи с песните "Остани" от репертоара на Паша Христова и "Нorchat hai caliptus" на Ищар. Двете момичета получиха покани за участие в Международен арт фестивал в Анталия, Турция.

С първа награда в раздел "Фолклор“ беше удостоен Фолклорен танцов ансамбъл "Северняци". Пред погледа на журито в състав: Евгения Гордиенко, Пепа Запрянова, Калинка Згурова, Ева Делинешева, монтанските танцьори представиха танците "Балкански ветрове“ и „По гроздобер“. "Северняци" имат покана за участие в Международния фестивал на изкуствата "Орфей в Италия“ в Лидо ди Йезоло, Венеция,.

Тази събота, 16 февруари, Вокална група "Детски смях" и Ансамбъл "Северняци" са поканени да се включат в гала концерта в залата на Руския културно-информационен център в столицата. Концертът ще бъде заснет и излъчен по национална телевизия.

Участието на съставите на ОДК в конкурса се осъществи с подкрепата на Община Монтана, която осигури транспорта на танцьорите и певците.