Прокурор Мария Дойчева посочи, че Коцев също е бил включен за член на организираната престъпна група. За него тя заяви, че е с прякор "синът на зам.-министър Живков", който е бил покровителстван от него.

Дойчева заяви, че на бизнесмена е повдигнато обвинение за член на организирана престъпна група, както и за вторични престъпления с фирмата за престъпления против околната среда. По нейни думи той е бил обвинен по досъдебно производство, наблюдавано в Софийската районна прокуратура, което е било обединено миналия месец към материалите по делото от наблюдаващите прокурори по настоящото досъдебно производство, и вече е привлечен и за участие в група след обединяване на досъдебното производство.

На заседанието стана ясно, че миналата седмица Спецсъдът е изменил мярката на Атанас Бобоков от "задържане под стража" в гаранция от 700 000 лв. Мярката на бившият зам.-министър Красимир Живков е била изменена в 80 000 лв. гаранция, а на Николай Миховски - в 300 000 лв. От решението на Апелативния спецсъд предстои да стане ясно дали те ще излязат от ареста.

Вчера той заседава след протест на прокуратурата срещу решението на Спецсъда. Прокуратурата настоява то да бъде отменено и да продължи действащата мярка "задържане под стража" за тримата.

Припомняме, братята Атанас и Пламен Бобокови бяха обвинени заедно със бившия вече зам.-министър на околната среда Красимир Живков в организирана престъпна група за за търговия с боклуци.

Съдът остави в ареста Атанас Бобоков, председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на "Монбат", а Пламен Бобоков беше освободен срещу парична гаранция от 1 млн. лв.

В началото на юни брат му - Атанас Бобоков остана за постоянно в арестa заради схемата с вносния боклук у нас.

Държавното обвинение тогава обяви, че има достатъчно доказателства, че Бобоков, бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков, ексшефът на плевенската РИОСВ Габриел Савов заедно с бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов са участвали в организирана престъпна група.

Те са заподозрени, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата "Монбат Рисайклинг" на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят.