До 31 март носенето на маски на открито става задължително на места, където има струпване на хора - пазари, централни улици, паркове и площади. Забраняват се масови мероприятия с повече от 15 души. Забранява се и провеждането на занятия в танцови зали. Управителите на търговски обекти не трябва да допускат служители и граждани без защитни маски и да се спазва дистанция от 1,5 м. Ресторанти, кафета и други заведения за обществено хранене остават отворени с текущите мерки при заетост 30% от капацитета.

Основното училище в село Михайлово, община Хайредин, ще бъде дезинфекцирано от специализирана фирма. Двама преподаватели са с положителни тестове за COVID-19. Учениците от 1 и 7 клас са поставени под карантина. Обучението преминава в онлайн среда до 26 март, каза за Радио Видин Замфира Руменова, директор на Основно училище "Горан Червеняшки": "До момента имаме 2-ма учители, които са всъщност с положителен тест за коронавирус. И двата класа са карантинирани, това е 1 клас и 7 клас, задължително преминаха веднага под карантина и са в онлайн среда... Тъй като повечето от родителите се притесняват не само, че децата са болни, а те се притесняват да ги пускат на училище. И въпреки разговорите, които проведохме с тях, че тук се взимат необходимите предпазни мерки, непрекъснато се дезинфекцира, децата ходят с маски, не успяхме да ги убедим, че е достатъчно безопасно за учениците и вчера сутринта имахме точно 6 ученици от различни класове, което ни накара да подадем доклад и към Общината и те взеха решение да премине цялото училище към онлайн обучение."

87 ученици се обучават в основното училище в село Михайлово. Те ще продължат обучението онлайн от 15 до 26 март, добави Замфира Руменова. Решението бе взето в края на работната седмица на заседание на Общинския оперативен щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания.

Източник: БНР Видин