По онова време преподавателят във варненския Технически университет, работи по научноизследователска тема на Министерството на транспорта за разработване и внедряване на система за контрол и диагностика на телефонната мрежа. Така той първи в България изгражда мрежова структура, която позволява изпращане на електронно съобщение през Интернет.

Модемът, с който е изпратен първият имейл в България, дори не е можел сам да набира номера. За целта Славов и студентите му използвали телефон с шайба, свързан към компютъра „Правец”. Така той успява да регистрира имена в първичния домейн "bg", който представлява защитена българска Интернет територия. Инж. Славов пряко ръководи работата по формиране на политиката, правилата и процедурите, както и създаването на регистрационната система на Регистъра на имена в областта .bg.

''Подготовката траеше няколко години, а изпращането само няколко минути. Това беше истински технологичен подвиг за онова време. Много хора бяха скептични и не вярваха,че това ще се случи, но еточе вече е факт в нашето съвремие! '' - споделя самият той.

Впоследствие, благодарение на този негов успех, инж. Славов получава номинация за удостояването му със звание "Почетен гражданин на Варна".

Източник: uspelite.bg