Природният цвят на скандинавския мъх е кремаво-бял. Оцветява се с различни бои и се обработва за негоримост. В помещенията, в които се постави такова произведение влажността се регулира. Също така микроорганизмите, които живеят в помещението намаляват и мястото става по-хигиенично и по-добро за живеене.

За MediaNews авторът - Ина Ценова, сподели, че изпитва радост и удовлетвореност от това, което прави. Тя разкри, че чрез тези картини човек може да се докосне до природата и да изпита щастие от това.

„Вдъхнови ме това, че работя с естествени материали и това, че растенията и цветята около нас доставят удоволствие чрез тези картини. Чрез тях пренасяме част от природата вкъщи”, допълни Ценова.

Ина Ценова разкри каква е техниката и сподели, че изработката на едно такова произведение отнема около 2 часа.

„Техниката е скандинавски мъж, който е естествен материал. Това е растение, което живее и расте в северните страни. Лепи се на специални пана и чрез специално лепило. Тези картини не изискват никакви грижи и са идеални за подарък”.

Официалното откриване на самостоятелната изложба, озаглавена „Скандинавско зелено” е на 1-ви април, от 16:30 часа, във фоайето на втория етаж в сградата на общинската администрация.

Всеки, който желае да разгледа картините може да го направи до 30-ти април.