За пореден път Кристина Котларска изненада ценителите на изящното изкуство с една и тематична, и по-различна експозиция. Изложбата бе открита от Светла Дамяновска, която представи поредния вернисаж на Кристина Котларска.

Експозицията включва 14 картини, изпълнени изцяло с класическа графична техника – рисунки с молив върху картон. Творбите са обединени от двете изконни теми в изкуството – темата за жената и за семейството и децата.

Макар и малко след празника на виното и влюбените, представените графики внушават именно тази изконна връзка любов-семейство-деца, като израз на прераждането и безкрайността. А двата пейзажа – „Мост“ и „Възрожденски пейзаж“ недвусмислено насочват към българските патриархални ценности, които утвърждават приемствеността и продължението на родовите връзки.

Въпреки че експозицията е изложена в средата на февруари, тя е и съпътстващ маркер към предстоящия конкурс „Жените в изкуството“, посветен на Международния ден на жената 8-ми март.

За идеята на изложбата Кристина сподели, че е съчетана именно с усещането на любов и червено вино, белязващи двата отминали празника – Св. Валентин и Трифон Зарезан.

Всяка една от графиките сякаш проследява житейския цикъл на човешкия живот, въплътен в графиките „Поглед към живота“ – „Копнеж“, „Разходка“, „Ласка“, „Искреност“, „Невинност“, „Малко слънчице“, „Майчина опора“, „На море“, „Братя“, "Аз и кака“ и се стигне до „В очакване а залеза“.

Кристина Котларска благодари на гостите и приятели, дошли да уважат изложбата ѝ, и изрази надежда, че всеки би могъл да открие частица от своя живот във всяка една от картините.

Зам.-кметът Нели Минева поздрави художника и ѝ пожела нови творчески изяви.

Гости на културната изява бяха служители на общинската администрация и много приятели.

Изложбата е подредена във фоайето на третия етаж в сградата на общинската администрация и е достъпна за посетители.