Полина Колева се занимава с изработката на картините повече от пет години.

„Това е моята страст, хоби, любов и живот. Пресъздала съм части от моето ежедневие или уловени емоционални моменти. Обожавам да работя с ръцете си и да вкарвам много цвят.“

Любопитното при авторката е, че не може да рисува, както сама признава, но въображението и сръчността и помагат да създава своите творби.

„Израснала съм на село, сред много цветя. Обожавам планинските преходи. Всичко това ми се запечатва в главата и изключително много ми помага да съм ведра, щастлива и усмихната. Голяма част от нещата, които правя, са изцяло на цветна тематика, тъй като цветовете ме лекуват. Чувствам се изключително щастлива от този факт и затова всички са на цветна тематика.“

Събитието уважиха роднини и приятели на Полина, ценители на изкуството и културни дейци. В знак на уважение към таланта на твореца, кметът на общината Иван Аспарухов ѝ подари букет цветя от името на общинската администрация.

Произведенията, включени в експозицията, се предлагат за продажба. Изложбата може да бъде разгледана до края на април във фоайето на втория етаж в сградата на Община Мездра.