От информацията става ясно, че през м. г. в комуналния сектор, в които са обхванати дейностите по чистота, сметосъбиране и сметоизвозване, са били ангажирани 30 служители на предприятието. Обслужването на контейнерите се е извършвало по предварително изготвен график. Контейнерите тип „Мева”, които обслужва „Чистота”, са 5 262, като през 2015-та са закупени нови 241 съда. В селата има и 104 контейнери тип „Бобър”. Общото количество на събраните и извозени твърди битови отпадъци в общината е 4425 т.

В сектор „Озеленяване” са обхванати 16 човека, които извършват дейности-те по поддръжка на общински имоти. По програмата „От социални помощи към заетост” са работили още 9 души. През м. г. предприятието е поддържало 129 дка зелени площи, 250 кв. м. цветни фигури, 106 кв. м. рози и 10 дка паркова площ. Поддържането на общински имоти включва основно градския стадион „Локомотив”, което се осъществява от 4 работника.

Третата основна дейност на „Чистота” е ремонт и поддръжка на общинския сграден фонд, общинската пътна инфраструктура, гробищния парк, транспорта на ученици и производство на бетонови изделия. С нея са ангажирани 34 работници. За поддръжката на поликлиниката, пазара и бизнес инкубатора се грижат 5 човека. Събраните наеми от поликлиниката са в размер на 38 хил. лв., а таксите от общинския пазар - 26 хил. лв.

„Чистота” разполага с 6 автобуса, предназначени за превоз на ученици и деца. През 2015-та предприятието е възстановило 737 осветителни тела тип „Ден 36 вата” и е подменило 85 лампи на паркови осветителни тела. 2-ма човека се грижат за поддръжката и обслужването на Автогарата.

През лятото в дейността на предприятието са се включили и 56 младежи, участващи в студентската бригада. Проблемите в работата на комуналната фирма се дължат най-вече на остарялата и недостатъчна техника, както и на пропуски в организацията, се казва в годишния отчет за дейността на „Чистота”.