Йоана Константинова показа как се прилагат на практика в обучението по английски език интерактивните приложения Vizia, Plickers, Kahoot и Quizizz. Първото дава възможност за разработване на видео уроци, второто е инструмент, който позволява на учителя да проверява знанията на учениците в реално време под формата на тест върху изучавания материал, третото е образователна платформа за обучение под формата на състезателна игра, а последното - забавна игра, викторина, която е подходяща за формиращо оценяване.

Всичко това - напълно безплатно, чрез използване на мобилни устройства и най-важното - то е забавно и интересно за учениците. С други думи: образование през телефона.

По време на открития урок бяха демонстрирани също възможностите за използване в учебния процес на 3D очилата за виртуална реалност VR Box и на приложението Cardboard VR, които са проектирани за смартфони.

Все съвременни технологии на обучение, които се прилагат ефективно в САЩ и в редица западноевропейски страни и които ще навлизат все по-осезаемо в интерактивното, технологично образование през XXI век.