Той допълни, че така трасето ще може да се ползва при неблагоприятни метеорологични условия и ще се облекчи трафикът на товарни автомобили:

"Предстои на граничния пункт в Румъния, който е, на Дунав мост да бъде изградена допълнителна метална конструкция на съществуващата в момента, която е над трасетата. Това е с цел и на вход, и на изход в България в момента при лоши атмосферни условия не се работи на едно трасе, поради това, че няма изградена метална конструкция над трасетата. Сега предстои да се започне от понеделник отначало на "Вход България", след това на "Изход България", съответно - "Изход Румъния", "Вход Румъния" да бъде поетапно изграждана такава конструкция с цел да работят в непрекъснат режим трасетата, за да се намалят задръстванията."

Движението на превозните средства ще бъде ограничено и спирано поетапно и почасово на две от трасета от 20 март до 20 април.

"Хубавото е, че по време на работата няма да бъдат затваряни непрекъснато трасетата, ще бъдат поетапно, почасово, като отначало ще се започне на "изход Румъния", съответно - "Вход България" и след като се приключи там ще започне и другата част."

Ще бъде поставена необходимата пътна сигнализация.