Рангелова си намерила и ортак, който се представил като Цветан Т. – собственик на имота, след което книжата били заверени в поземлената комисия на Борован. Следващият ход от престъпния план на Рангелова бил подаване на заявление в Общинската служба по земеделие в Бяла Слатина. В качеството си на упълномощена поискала да й бъдат издадени необходимите за продажба скици и удостоверение за данъчна оценка на земите.

С документите-менте Рангелова се свързала с търговец на земеделски земи. Двамата се уговорили тя да го преупълномощи да се разпорежда с имота и да й плати сумата от 32 300 лв. Пълномощното било съставено в нотариална кантора във Враца, а Рангелова прибрала договорената сума. Новият пълномощник продал на имота на брат си, за което бил съставен нотариален акт в гр. Бяла Слатина.

От Апелативна прокуратура поясниха, че, действителният собственик на земята узнал за извършената продажба и предявил претенциите си пред съда. Със съдебно решение договорът за покупко-продажба бил обявен за нищожен. Измаменият собственик подал жалба и до прокуратурата. Образувано е досъдебно производство срещу Рангелова и обвинителен акт вече е внесен във Врачанския районен съд.