По програма „Заедно за всяко дете“ ще бъдат изплатени 223 363 лева. По нея се подкрепят екипите за обхват, комплекс от мерки за всяко дете и ученик, които трябва да са в градина или училище, но не са записани, добри практики и взаимодействие с родителите, както и работа с ученици в риск съвместно с техните родители или настойници.

Предвидени са също 4 821 119 лв. за възнаграждения на заместващи учители в детските градини и училищата по програма „Без свободен час“ за периода 1 ноември 2022 г. - 30 юни 2023 г. В резултат на осигуреното заместване е постигната непрекъснатост на учебния процес и изпълнение на училищните учебни планове и програмни системи.

За Националната програма „Професионално образование и обучение“ се предоставят 303 434 лева на 7 общински професионални гимназии и средни училища. С тези средства те ще могат да платят авансово 65% от стойността на бюджетното финансиране на одобрени проекти за осъвременяване на материалната база в съответствие с изискванията на пазара на труда.

876 602 лева се превеждат за проекти по програмата „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“. Те са за 47 центрове за работа с деца в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта и астрономически обсерватории и планетариуми, за Националния дворец на децата и за специалните училища за обучение и подкрепа на ученици със сензорни увреждания (за обзавеждане на кабинет, оборудване, консумативи, литература и материали за работа).