От 1921 г. обаче не е имало случай бивш президент на САЩ да остане във Вашингтон. Ето защо е възможно след две години Обама да се премести в Ню Йорк. Там той може да преподава право в Колумбийския университет, където е учил в началото на 80-те години на миналия век.

Самият Обама признава, че обича да преподава. Една възможна опция пред него е университетът Хауърд във Вашингтон, където преобладават цветнокожите студенти. Това ще е възможност за него да продължи да подкрепя каузата на младите афроамериканци, отбелязва "Фигаро".

Обама може да се впусне в писане на мемоари - традиция за бившите президенти. Твърди се, че от такава негова книга приходите биха били над 300 милиони долара.

Президентът на САЩ може да дава изнася лекции и конференции срещу заплащане като един от своите предшественици, Бил Клинтън, и за всяка би могъл да получава хонорар от 250 000 долара.

Друг вариант пред Обама е да се премести в Чикаго, където е президентската му библиотека и където той е прекарал част от живота си със своята съпруга Мишел. Президентът на САЩ е работил там като социален работник, после като адвокат и преподавател по право, а накрая е бил член на Сената на щата Илинойс, преди да стане федерален сенатор.

Евентуално завръщане в Хонолулу на Хавайските острови е последната вероятна опция за семейство Обама, което прекарва там коледната и новогодишната си ваканция.

Източник:bta.bg