© Българска федерация по хандбал

До финалния турнир достигнаха осем отбора, разделени в две групи. Мездренските „железничари“ бяха в група „Б”, заедно с тимовете на „Фрегата” (Бургас), „Полюс-ТМ” (Плевен) и „Добруджа” (Добрич). В груповата фаза „Локомотив“ победи последователно „Добруджа“ с 28:22, „Полюс-ТМ“ с 41:24 и „Фрегата“ (Бургас) – 29:22. Така закономерно „железничарите“ оглавиха своята група и се изправиха срещу втория от група „А“ на полуфинала. Там обаче „Спартак“ (Варна) извади късмет и спечели мача само с точка аванс – 21:20.

„Локомотив“ остана в битката за третото място, където спори с тима на „Фрегата“. Бургазлии се оказаха по-точни и победиха мездренчани с 26:20.

Ето и останалите резултати:
Финал за 7-мо място: „Добруджа“ – „Раховец 2008“ 14:19

Финал за 5-то място: „Шумен-61“ – „Полюс-ТМ“ 22:15

Финал за 1-во място: „Локомотив“ (ГО) – „Спартак“ 17:16

Крайно класиране:
1. „Локомотив“ (ГО)

2. „Спартак“ (Варна)

3. „Фрегата“ (Бургас)

4. „Локомотив“ (Мездра)

5. „Шумен-61“

6. „Полюс-ТМ“ (Плевен)

7. „Раховец-2008“ (ГО)

8. „Добруджа“ (Добрич)

На финалния турнир бяха излъчени и четири индивидуални награди. За най-добър вратар бе избран Николай Петров от „Спартак“ (Варна). Голмайстор на турнира стана Атила Хасан от „Фрегата“ (Бургас). Наградата за най-полезен състезател получи Михаел Иванов от „Локомотив“ (ГО), а отличието за най-добър защитник отиде при хандбалиста на „Локомотив“ (Мездра) – Божидар Симеонов. Той попадна и в златната седмица на надпреварата на поста – пивот. Останалите състезатели, влезли в топ 7, са лявото крило на „Раховец 2008“ – Самуил Стоянов, на позициите лява и дясна свръзка, съответно – Михаел Иванов и Николай Генов от „Локо“ (ГО), разпределителят на „Спартак“ – Александър Николов, дясното крило на „Фрегата“ – Атила Хасан, както и вратарят на „Спартак“ (Варна) - Николай Петров.

С цел ограничаване разпространението на COVID-19 и струпването на много хора по време на Държавните финали, церемонии по откриване и закриване на финалните турнири, не се проведоха.