Една от звездите в представлението бе Антоанета Добрева-Нети, която публиката имаше удоволствието да види в ролята на Елена. Останалите роли изиграха Игнат Желев (Ахил), Николай Моцов (Парис), Милко Михайлов (Менелай), Георги Динев (Калхас), Аякс I и II бяха Янчо Иванов и Цвети Пеняшки и много други.

Кметът на Видин Огнян Ценков изказа благодарност към екипите на Държавна опера Стара Загора, Симфониета - Видин и към всички колеги от Общината, които са част от реализирането на този мащабен проект. "Успешно и при изключителен интерес премина третият сезон на Летните вечери на операта и балета "Баба Вида", а това ни дава увереност, че фестивалът има бъдеще. Това е традиция, която ще продължи. Защото гражданите и гостите на Видин заслужават тези прекрасни срещи с голямото изкуство", каза Ценков.

По време на Летния фестивал бяха представени още детският проект „Музикално приключение“, операта „Набуко“, камерната опера „Процесът Мерилин Монро“ и танцовата драма „Нестинарка“. За поредна година Летният фестивал предизвика интереса на видинските зрители и гостите на старопрестолния град, а участниците в представленията бяха посрещани и изпращани с бурни аплодисменти.

За логистиката, организацията и обезпечаване сигурността на многобройната публика по време на фестивала, се грижеха специални екипи. И тази година ученици от ППМГ "Екзарх Антим I", СУ "Цар Симеон Велики" и СУ "Св. св. Кирил и Методий" се включиха като доброволци в него.

Третият сезон на Летните вечери на операта и балета "Баба Вида" беше организиран от Община Видин, Държавна опера Стара Загора и Симфониета - Видин.