MediaNews видя красивите пейзажи, измайсторени от ръката и сърцето на Валери Боджов, усети силата на творческия му дух и атмосферата на невероятната му любов към живота. Научихме, че Валери Боджов повече от 40 години е работил като театрален художник и предимно като скулптор. Творил е в Държавния музикален театър и в Сатиричния театър. Бил е гост-художник в театър "Сатирико” в Лимасол, Кипър.

Преди няколко години го връхлита тежко заболяване, което го принуждава да напусне работа. Животът му се обърнал наопаки, но наред с медикаментозното лечение, като своя арттерапия избрал да продължи да рисува живописни платна. Изложбата във Враца е плод на двегодишен труд и доказателство, че талантът не се разболява. Макар че трудно държи четката, изпод нея се раждат цветни великолепия.

Първата самостоятелна изложба на Валери Боджов е била преди две години в Народното събрание, втората е в родния му град Враца. За твореца е вълнуващо съгражданите му да разгледат неговите картини. Емоционално споделя, че е роден в полите на Врачанския Балкан, целият му род по майчина линия е от Враца, спомените му като дете са от къщата на Андрей Николов, в която живеело семейството му.

Изложбата на Валери Боджов трябва да се види, силният дух на твореца трябва да се усети, за да почувстваме, че красотата на живота побеждава болката и страданието, а изяществото на таланта не се разболява.