При извършената проверка с техническо средство е установено, че управлява с концентрация на алкохол от 2,66 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство.

Същият ден около 23,40 ч. на ул. "Петър Димитров - Пената" в ж.к. „Младост“ в гр. Монтана служители на група за охрана на обществения ред на РУ Монтана спрели за проверка лек автомобил "Сеат Ибиза" с монтанска регистрация, управляван от 21-годишна монтанска жителка. При извършената проверка с дръг тест е установено, че жената водач управлява под въздействието на амфетамин. На нарушителката е съставен акт по ЗДвП. В РУ Монтана е образувано досъдебно производство за престъпление.

34-годишен монтански жител пък е задържан за 24 часа в ареста на РУ Монтана за притежание на наркотични вещества. На 20 юли, след получена информация, е извършено претърсване в имот в ж.к. „Парта“ в гр. Монтана, обитаван от 34-годишен местен жител.

При проведените процесуално-следствени действия са намерени и иззети 5,2 грама суха зелена тревна маса канабис. По случая е образувано досъдебно производство.