Служители на РУ Берковица установили 59-годишен жител на с. Костенци, който в началото на декември извършил кражба на велосипед в гр. Берковица, оставен без надзор от собственика му пред офис на търговски обект. Същият жител е уличен и в кражба на моторен трион от товарен автомобил в с. Костенци. Откраднатите вещи са върнати на собствениците. В хода на акцията е разкрит 59-годишен извършител на кражба на хранителни продукти от магазин в берковския кв. „Изток”, регистрирана през месец ноември т.г.

На 39-годишен жител на с. Боровци е съставен акт по Закона за горите за незаконно съхранение на 3 куб. дървесина. Работата по случаите продължава РУ Берковица.

В същия ден, в РУ Вършец е получен сигнал от 53-годишен вършечки жител, който съобщил, че същия ден около 09:00 ч. от дома му е извършена кражба на ъглошлайф "Райдер".

При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ Вършец установили извършителя – 49-годишен криминално проявен местен жител. Открадната вещ е върната на собственика. Работата по случая продължава.

Поредна нагла кражба и в с. Якимово. В дните 01/09.12.2021 г. неизвестен извършител взломил брава на входна врата на къща в село Якимово, обитаван от 62-годишна жителка, и извършил кражба на моторен трион "Хускварна", вентилаторна печка, 16 кг местни продукти и 45 щафети луканка, еспресо машина за кафе и около 70 кг орехи. Отнети са също камера за видеонаблюдение, поставена на стена на къщата и хидрофорна помпа от шахта в двора.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ Лом, извършен е оглед и образувано досъдебно производство по чл. 195, ал. 1 от НК.