По този начин, противопоставяйки една част от гражданите - персонала на детски градини, родители, дори деца, на друга - "неправоверните" общински съветници, и заемайки героичната поза на загрижен за благото на обществото, пишман коджабашията, типично по болшевишки, посочва назидателно "враговете на народа". Това, освен че уронва достойнството на съветниците и петни престижа на кметската институция, е показателно за авторитарния стил на управление, който се опитва да налага през последните две години "Спасителят" на Мездра: "Който не е с мен, е против мен!”. Което щеше да е смешно, ако не беше трагично…

Всъщност, това не първият случай, в който Повелителят на червените бабички, който явно има слабост към епистоларния жанр, клейми с другарска жалейка неудобните Нему. Преди време Той излезе с антрефиле под богохулното заглавие "Прости им, Господи!” във финансирания от бюджета на Община Мездра Общински вестник "Мездра XXI век", в което си позволи лукса от "амвона" на кметската институция да дава съвети на хората как да пишат и да коментират по негов адрес в социалните мрежи. С което си спечели в публичното пространство прякора Джизъса.

Както казваше Великият комбинатор Остап Бендер: "Тише, дурак! Говорят тебе: завтра, значит, завтра. Ну, пока! Пишите письма!...”

P. S. Впрочем, своеобразната пародия на "кървавото писмо" е гарнирана с две псевдообективни анонимки - "Съветници обричат 28 деца на неграмотност” и "Общинският съвет отново ощети жителите на Мездра”, публикувани на сайта на Община Мездра. Които явно PR-ите на Община Мездра са били заставени да напишат.

Друг е въпросът: доколко е колегиално и етично Кметът да използва официалната страница на Община Мездра, за да охули друг орган на местното самоуправление - Общинския съвет?