Видинският кмет сподели основните приоритети, върху които ще се работи през мандата. Той каза, че още в началото на месец декември ще бъде предложена нова структура на общинската администрация, която да оптимизира и направи по-ефективен работния процес. Той подчерта, че една от най-значимите цели пред него и ръководството е да се отворят вратите на Видин към потенциални инвеститори, да бъдат заложени в интегрирания план две индустриални зони и още тази година да има заявка за сериозни инвестиции в града.

Другата важна цел е промяна на облика на Видин и превръщането му в перлата на Дунава, в един от най-модерните градове в България, защото го заслужава. Д-р Ценков изрази надежда, че ще бъде създаден един мощен индустриален център в Северозападна България. И заяви още, че до края на годината намерението е да се спазят всички срокове по всички проекти и задачи, които касаят Общината: „На финала сме с приемането на площада, ще спазим и сроковете, и плащанията“.

Кметът посочи като друг важен момент в началото на мандата провеждането на цялостен одит на дейността на Община Видин от Сметната палата, тъй като такъв не е правен от 2005 година.

Източник: vidin.bg