© Община Видин

Преди броени дни Соня Мачорска представи своя дългогодишен труд. Събирането на материалите за книгата отнема четири години. „Благодарение на нея видинската общественост ще научи непознати и малко известни факти за многовековната история на видинските пристанища, за връзката им с укрепителната система на града и нейните капии, за известни местни търговци и видни личности“, се подчертава в поздравителния адрес от кмета.

Издателите на вестник „Видин“ Николай Асенов и Роберт Николаев създават алманаха „Бдинци, лъвове, титани“, който е посветен на легендарния Трети пехотен Бдински полк и 110-годишнината от Балканската война.

В поздравлението си към двамата съставители д-р Ценков отбелязва: „Похвално е, че в този алманах са включени материали, които са публикувани във вестник „Видин“ в продължение на 30 години, от неговото създаване до днес. Благодаря Ви за всеотдайната работа и постоянство при подготовката на тази ценна за нашите съграждани книга. Сигурен съм, че тя ще се превърне в една от визитките на старопрестолния ни град“.