„Днес сме заедно тук защото имаме много важна обща отговорност пред всички български граждани, пред държавата ни, пред бъдещите поколения!“, заяви водачът на листата на ГЕРБ- СДС инж. Петя Аврамова. „Миналата година ние предупреждавахме, че не е време за експерименти, не е време държавата да се оставя в ръцете на аматьори. Казвахме, че моралът изключва безпринципни политически сметки и коалиции. Предупреждавахме, че държава не може да се управлява против някого - личност или партия. За съжаление се оказахме прави.“, добави тя.

„Искам да напомня за какво говорихме на предните избори с хората, какви ангажименти поемахме – да довършим пътя Видин - Ботевград и в частност отсечката Ботевград-Мездра, да завършим ремонта на над 150 км пътища в областта, да продължим строителството на автомагистрала Хемус, за изпълнение на важни проекти по Плана за възстановяване, за модерно образование, за развитие. А за какво си говорим сега – как ще платим тока, отоплението, дървата, каква ще е цената на хляба утре“, акцентира водачът на листата Петя Аврамова и допълни, че сега се виждат резултатите от липсата на адекватни решения.

„Днес ние от ГЕРБ-СДС се изправяме с отговорност пред българските граждани. Ние знаем как се управлява държава, как се взимат трудни решения и как се излиза от кризи. Мнозинството от българските граждани иска редовно и стабилно правителство след изборите на 2 октомври. Това искаме и ние, защото знаем, че времето на експерименти, популизъм и аматьорски похвати приключи. Необходими са бързи и адекватни действия за разрешаване на най-важните проблеми на гражданите и бизнеса в кризата, в която се намира страната: Държавата трябва да се управлява от хора с опит, експертиза, можещи, знаещи, доказали се във времето“, подчерта инж. Аврамова.

„Време е да спрем аматьорството в управлението на държавата. Време е да спрем хората, които от една година газят Конституцията и законите на страната, които я доведоха до икономическа, енергийна и политическа криза, които имаха шуробаджанащината като принцип и лъжата като норма. Време е за разумен избор! Време е да изберем хората, които знаем, че могат да ни изведат от кризите. В предизборната кампания, която откриваме днес, ще представим на гражданите на област Враца нашите решения във всички сектори на обществено-икономическия живот, спешни и средносрочни антикризисни мерки, нашите предложения за развитието на област Враца. Само заедно ще успеем да донесем стабилност в държавата. Защото заедно сме по-силни от хаоса!“, заяви по време на откриването на предизборната кампания инж. Петя Аврамова.

По традиция, началото на кампанията бе дадено с водосвет за здраве, успех и благоденствие на присъстващите и кандидатите в листата – инж. Петя Аврамова, Мартин Харизанов, Мирослав Аспарухов, д-р Владимир Христов, Николинка Тодорова, Илиан Еленков, Сашка Александрова, Татяна Спасова, Яна Бецинска – Георгиева, Лилия Димитрова, Галин Снежанов и Ангел Лалюв. На тържествения водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, присъстваха също кметовете на общините Враца, Мизия и Бяла Слатина – Калин Каменов, Валя Берчева и Иво Цветков, общински съветници, кметове на населени места и кметски наместници от област Враца, представители на общинските структури на ГЕРБ – Враца и на коалиционните партньори от СДС.

„Докато някой се учи да управлява, докато някой се учи да говори български език, да танцува по улиците, в България настъпва най-застрашителната икономическа криза – 478 дни живеем в безвремие, в хаос и в лъжа“, заяви областният председател на СДС Ирина Иванова и припомни, че заедно с ГЕРБ са се борили срещу това, които отново настъпва. „Мислехме си, че никога повече няма да ни се наложи, заради нас самите, заради бъдещето на нашите деца“, допълни още Иванова. „Кризата е политическа и трябва чрез политически механизми да бъде преодоляна. Ето защо, днес сме тук, заедно с ГЕРБ, за да покажем, че ние можем, защото двете партии ГЕРБ и СДС умеят да се справят с кризи и да поправят чужди грешки. Ще го направим отново, защото там, където не се оказва съпротива – злото се умножава!“, подчерта Ирина Иванова.

Кметът на Община Враца Калин Каменов изрази увереност в успеха на кандидатите на коалиция ГЕРБ – СДС: „Това са хората, които са възпитани да обичат градовете и населените места, в които живеят и които са призвани да работят за своите градове – на национално и на местно ниво“, каза Калин Каменов и допълни, че само обединени можем да постигнем добри резултати. „Надявам, че най-сетне ще имаме правителство и народно събрание, които ще работят в унисон и в симбиоза с българските общини, а не както досега- с реваншизъм, атаки, репресии и спряно финансиране на ключови проекти за общината“, категоричен беше Калин Каменов и допълни, че след 2-ри октомври трябва политически консенсус и компромиси, за да се работи за държавата. „Истината е в можещите, знаещите и работещите хора- екипът на ГЕРБ-СДС“, завърши Калин Каменов.

Областният координатор на ПП ГЕРБ – Враца Красен Кръстев поздрави водачът и кандидатите за народни представители:“Вие, сте най-добрият отбор с водач инж. Петя Аврамова. Това е печелившият екип, който на 2-ри октомври с номер 24 в бюлетината ще бъде победител - с правилните решения за бъдещето на Враца и Северозападния регион“, каза Красен Кръстев и пожела здраве и сили на кандидатите в предизборната надпревара.

КОАЛИЦИЯ ГЕРБ-СДС Е ПОД НОМЕР 24 В БЮЛЕТИНАТА!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

* Платена форма на отразяване на предизборната кампания