Тъй като 1-ви февруари се пада вторник, учениците не би трябвало да могат да слеят почивния ден с предходния уикенд. Ако обаче вече са оформени, то с един ден молба от родител по семейни причини, ще се съберат четири почивни дни и може да се планира семейна почивка.

Родителите могат да приложат и същата схема покрай Националния празник – 3-ти март, който е в четвъртък. Ако родителите напишат молба до класния ръководител или до директора, могат да отидат на семейна ваканция от 3-и до 6-и март.

През април се очертават доста почивни дни. От 1-и до 10-и е пролетната ваканция за учениците от 1-ви до 11-и клас. За зрелостниците тя обаче е само 7-и до 10-и април. След това всички ще почиват за Великден, който тази година се пада на 24-и април следователно неучебни са дните от 22-и до 25-и включително.

Традиционно май е с множество неучебни дни. Това са 2-ри, който ще е почивен заради 1 май (неделя), 6-и и 24-и. Неучебни ще бъдат и 18-и и 20-и, тъй като за тогава са планувани двата задължителни държавни зрелостни изпити. 25 май пък ще е неучебен, но присъствен ден за училищни, просветни и културни дейности.

През юни учениците от 8-и, 9-и до 11-и клас ще почиват и на 14-и и 16-и, когато ще се провеждат националните външни оценявания за седми и десети клас


Източник: novini.bg