Инициативата е на организацията под мотото: „Бъди добър и дари от сърце“. Вече са дарени над 25 000 килограма на нуждаещи се от 11 общини, много села и църкви.

"Първи се включиха фирми, търгуващи с препарати за растителна защита, семена, торове и други земеделски производители", подчерта Джиков. Според него желаещите компании се увеличават всеки ден. Дори има и много физически лица, които купуват по един чувал и го даряват.

Оказва се, че има доста нуждаещи се хора, на които може да се помогне при желание и от сърце. По този начин се помага и на българските производители да продадат част от продукцията си, да имат средства за семействата си и сеитба за новата стопанска година, за да избегнат фалита. Тодор Джиков коментира, че е крайно време хората да не критикуват фирмите, че само искат пари,а не даряват. Сега има продукция и обединените усилия ще помогнат на социално слабите.

Затова инициативата продължава в цялата страна. Желаещите да се включат може да се обръщат към Мадлен Джикова на тел.: 0888 95 28 85.

Източник: Actualno.com