Тази година в конкурса за най-добро домашно вино се включиха 12 местни производители на червени и бели вина от Реколта 2016. Представените вина бяха оценени от компетентно жури, съставено от видни сомелиери и ценители от Северозападна България, по критериите: цвят, бистрота, блясък, плътност, аромат и вкус.

При червените вина победител стана рубиненият еликсир на Станислав Серафимов, който единодушно беше определен за Цар на лозята. С втора награда бе отличено виното на Велко Илиев, а с трета - на Радко Василев.

В другата категория първо място зае бялото вино на Мариана Серафимова, приготвено от димят, следвано от това на Асен Асенов. Призьорите в двете категории получиха грамоти и символични предметни награди, осигурени от организаторите. Наградите връчи кметът на община Мездра Генади Събков.

По случай Деня на влюбените - Св. Валентин, момичетата от групата по художествено слово при читалището подариха на всички присъстващи валентинки. Във фоайето на културно-просветното средище пък е поставена кутия за пожелания, в която всеки има възможност да отправи послание към любимия човек.