Консултациите ще се състоят от 10.00 до 15.00 ч. в приемните на дирекциите "Инспекция по труда" в Монтана - на адрес: пл. Жеравица 5, и във Враца на адрес: ул. "Стоян Заимов" 2.

Експерти на Националния осигурителен институт (НОИ) и Агенцията по заетостта (АЗ) също ще се включат в информационните дни, от които могат да се възползват търсещи работа и работници, както и юридически лица, които предлагат заетост зад граница - командироващи работодатели; предприятия, осигуряващи временна работа; фирми посредници. Инспекторите по труда ще консултират по въпроси, свързани с трудовото право.

От НОИ ще информират по казуси, свързани с осигурителното законодателство, включително и за преноса на осигурителни права.

От АЗ ще представят полезна информация за посредничеството за работа.

Дните се организират по проект DFPO-1.002-0002-C01 "СЪТРУДНИЧЕСТВО ЗА ДОСТОЙНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД", по който ИА ГИТ си партнира с Инспекцията по труда на Кралство Норвегия. Той се финансира от Фонда за двустранни отношения на национално ниво по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014 - 2021.