2 април 2018 г.

- Откриване на изложба (живопис) Румен Статков
17,30 ч., експозиционна зала „Кутловица”

- „Пътуване към дома” – концерт на “Camerata Pontica – класика и фолклор”.
В програмата: творби на Панчо Владигеров, Любомир Пипков, Марин Големинов и автентичен български фолклор. Вход: Свободен.
18,30 ч., Общински младежки дом

02 - 05 април 2018 г.

- „Разкажи ми приказка” - пътуващо сандъче с приказки и забавни истории гостува в детските градини по повод Празници на детската книга и изкуствата за деца. Организира РБ „Гео Милев”

02 - 10 април 2018 г.

- „Великденски багри” - изложба на великденски яйца и детско творчество
РБ „Гео Милев”

4 април 2018 г.

- „Тракийска палитра” - вечер на тракийската песен и танц с участието на народната певица Пепи Христозова, танцов ансамбъл „Младост” и певческа група „Пъстренец Jr.”
18,30 ч., Общински младежки дом

5 април 2018 г.

- Ателие за боядисване на великденски яйца, организирано от Регионален исторически музей - Монтана по допълнителен график, Михайлова къща

- Откриване на изложба на ромски деца от колекцията на Центъра за развитие на младите хора в гр. Целе – Словения, в рамките на отбелязването на 8 април - Международен ден на ромите.
16.00 ч., Фоайе на Общински младежки дом

- Изложба и концерт по повод 8 април - Международен ден на ромите с участието на деца от ДГ № 8 „Пролет” и филиала й в с. Габровница; ОУ „Георги Бенковски“ – Кошарник; ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Габровница; ДГ № 5 „Дъга”, I ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и VI ОУ “Любен Каравелов” и НЧ „Звезда 2007”, подготвен по Програма ЗОВ
18,00 ч., Драматичен театър

8 април 2018 г.

- Великденски концерт с участието на възпитаници на ОДК „Ние, врабчетата”
10:30 ч., Градинката пред храм „Св. св. Кирил и Методий” (при дъждовно време - в Младежкия дом).