© Община Мездра

Вечерта на изящната словесност беше открита със стихове на известни български поети, посветени на пролетта, които бяха прочетени от участниците в четенето. Сред стиховете, които прозвучаха, бяха поетични произведения на Иван Вазов, Константин Величков, Кирил Христов, Пейо Яворов, Елисавета Багряна, Асен Разцветников, Петя Дубарова и други.

По време на литературното соаре свои произведения в мерена реч прочетоха шестима автори. Светла Дамяновска представи стихотворения от циклите „Шалове“ и „Инфлация“, Дарина Цветкова - „Ще се завърнеш бяла“, „Магията любов“ и „Да ме изненада“, Павлина Русева - „Влюбване“ и „Трепетно“, Рени Митева - „Сенокос“, Надежда Нинова - „Двете лястовички“ и „Добре дошла пролет“, а Иванка Начева - „Пролет“.

Председателят на Литературен клуб „Христо Ботев“ Светла Дамяновска информира членовете на клуба, че наскоро е излязъл от печат „Алманах 165“, който е издаден от Съюза на народните читалища по повод 165-ата годишнина на Общонародното читалищно дело. Той е в два тома - поезия и проза, от творци, членове на литературните клубове при народните читалища от цялата страна. Освен кратко представяне на мездренския литературен клуб, в алманаха са поместени произведения на шестима местни автори - стихове на Павлина Русева, Рени Митева, Светла Дамяновска и Тодорка Василева и разкази на Кирил Радовенски и Цветко Стеев.