© Радио Видин

Мачът започна нервно и със здрава борба в средата на терена. И двата отбора стигаха трудно до противниковата врата. Първи до попадение в 33-ата минута стигнаха „железничарите“ от Мездра, с уникален гола на Михаил Иванов. В 32 м съдията отсъди пряк свободен удар в полза на „черно-белите“. Топката бе поставена на около 25 м от вратата на домакините. Последва центриране, но вратарят на "Бдин" Симеон Симеонов боксира. Кълбото попадна у Михаил Иванов, който с великолепен удар от въздуха от границата на наказателното поле, прехвърли цялата защита и излезлия напред страж на домакините за 0:1. Двата отбора се оттеглиха на почивката с гол аванс за „железничарите“.

Във второто полувреме домакините излязоха пределно мобилизирани след почивката и с висока преса притиснаха "железничарите" в собствената им половина. В 47-ата минута футболист на гостите игра с ръка в наказателното поле и главният съдия посочи бялата точка. Точен от 11-те метра бе Цветомир Тодоров. Само три минути по-късно, влезлият като резерваСтойчо Стойков, проби по дясното крило и оформи крайното 2:1.

Така след 9-я кръг „Бдин“ остава едноличен лидер в групата с пълен актив от 9 победи, а Локомотив (Мз) е трети с 21 точки и голова разлика 23:8, но с мач по-малко.

Наставникът на Локо (Мз) Диан Попов заложи на Васил Асенов, Стефан Стефанов, Васил Сапунджиев, Ваньо Иванов, Николай Ганчев /к/, Деян Иванов, Ивайло Бояджиев, Светослав Валериев, Васил Калоянов, Михаил Иванов и Ивайло Орлинов

В следващия кръг ОФК „Локомотив“ приема четиринайсетия във времето отбор на Дреновец (Дреновец). Двубоят е на 8 октомври, събота от 16:00 ч: