Отборът на Локомотив (Мездра) разочарова привържениците си, след като претърпя тежка загуба у дома с 1:3 от последния в класирането "Септември" Симитли в среща от XXIII кръг на "Б" група. С тази загуба железничарите съвсем утежниха положението си в шампионата. Срещата започна неприятно за домакините. Под изливащия се в първите минути пороен дъжд мездренци не се ориентираха добре и при грешка на защитата и вратаря след центриране от корнер още във 2-та мин. Валери Георгиев от гостите оставен непокрит вкара за 0:1. След това футболистите на Локо (Мездра) имаха своите не лоши шансове да изравнят, но Антонио Хаджииванов на два пъти и Петър Златинов веднъж пропуснаха. И тогава дойде ред на съдиите от Плевен, от които именно ръководството на железничарите изказа своето недоволство преди мача. В 34-та мин. страничния съдия Асен Крумов си затвори очите за една засада, от което се възползва Франк Коре който излезе сам срещу вратаря Кръстев и отбеляза за 0:2.

В началото на втората част гостите от Симитли стигнаха до трето попадение. В 48-та мин. Деян Христов с хубав удар от въздуха по диагонала реализира за 0:3. В 55-та мин. защитникът Евгени Тунтев намали на 1:3 след изпълнение на корнер. В следващите минути железничарите създадоха няколко ситуации пред вратата на Септември, но не се възползваха. В 82-та мин. защитник на гостите игра с ръка в наказателното поле на Локо, но главния рефер Цанко Миндалов не отсъди дузпа. Така резултатът се запази непроменен до края на срещата.

Старши треньорът на домакините Анатоли Тонов пусна в игра следните играчи: на вратата Николай Кръстев, в защита Любомир Христов, Георги Георгиев, Евгени Тунтев, Стоян Георгиев, в халфовата линия Петър Златинов, Майкъл Тевия, Антонио Хаджииванов и Манол Чапов и в нападение Златко Бонев и Арсен. В игра влязоха още Владислав Златинов и Колибали.

Така железничарите се смъкнаха на 15-о място в класирането с актив от 20 точки. Пред тях са "Спартак" и "Добруджа" с по 22 точки, "Лудогорец-2" с 25 и "Верея" с 26 точки. Септември е последен с 16 пункта.