Двубоят от 24-ия кръг на Северозападна Трета лига между лидера Спартак (Плевен) и Локомотив (Мездра) завърши с победа на домакините с 2:1. Плевенчани взеха инициативата и наложиха териториален превес още от самото начало, но мездренчани показаха, че са дошли не като спаринг партньори, а да играят футбол.

През първия половин час от двубоя, пропуски за спартаковци направиха капитанът Иво Върбанов и Мариян Огнянов, които при сходни ситуации пропуснаха да открият резултата след изпълнение на корнер. Това обаче, в 35-ата минута, при идентична ситуация Гроздан Илиев от отбора на „Локомотив“ изпълни прецизно ъгловия удар, а Пламен Венелинов неспасяемо я отклони в мрежата зад Иван Георгиев за 0:1. Неочакваният обрат сякаш обърка домакините и те се втурнаха да търсят бърз гол на всяка цена.

Така секунди преди почивката,реферът отсъди спорна дузпа, която Огнянов реализира за 1:1.

От щаба на гостите оспориха дузпата, поради което старши треньорът Диян Попов и административният директор Андриан Димитров бяха санкционирани с жълти картони. Междувременно, в тунела към съблекалните нахлуха фенове на домакините, за да търсят само разправа.

Втората част започна силно за мездренчани, които показаха характер, и в 55-ата минута Гроздан Илиев пропусна да даде за втори път аванс на „железничарите“. При ответната контраатака, голмайсторът на групата Преслав Антонов, надбяга защитниците, финтира мездренския страж и резултатът стана 2:1. След 70-ата минута локомотивци повече владееха топката, но не успяха да изравнят резултата.

Наставникът на локомотивци заяви, че това е бил най-силният мач, изигран от Локомотив откакто той е начело на отбора. „Няма как да съм доволен от резултата, но съм изключително доволен от играта на момчетата. В този мач показаха най-доброто от себе си, и то не срещу кого да е, а срещу най-добрия отбор в групата. Да, иразихме несъгласие с отсъдената дузпа, защото бе повече от явно как играчът на Спартак потърси умишлено контакт с нашия защитник и доста артистично падна на тревата.

Искам да отбележа също така, че и самата охрана на двубоя не бе на нужното равнище. Имам предвид нахлуването на фенове в тунела към съблекалните след първото полувреме. Колкото да картоните – моят и на административния директор – да, бяхме санкционирани, но не е имало грубости и обиди от наша страна. Приемам го като рутинна реакция на всеки съдия. Но ние ще подадем контестация в централата и заради отсъдената спорна дузпа, и заради поведението на феновете“ – допълни старши треньорът.

Диян Попов заложи на следния състав за Локомотив (Мездра) - Васил Асенов, Стоян Иванов, Стефан Стефанов, Васислав Димитров, Ваньо Иванов, Гроздан Илиев, Николай Ганчев (капитан), Светослав Валериев, Пламен Венелинов, Михаил Иванов, Антонио Йорданов.