Новите попълнения в мездренския тим са три - нападателят Петко Петков, който за последно игра в тима на „Вихрен“ (Сандански). Роденият през 1989 година е сред най-изявените и доказани голмайстори в Югозападната Трета лига. Другото ново попълнение в редиците на мездренчани е полузащитникът Мохамед Сила. Футболистът идва от тима на „Дреновец“, а преди това бе в състава на „Левски“ (Лом) във Втора лига. В отбора се завръща и Лионел Матадос, който бе част от „червено-черните“ през 2021 година.

„Има още три момчета, които ще тренират с отбора и след изиграването на първите две контроли ще преценим кого да оставим в тима. Ще коментираме с ръководството и с какъв брой футболисти ще започнем пролетния дял от шампионата", каза за MediaNews наставникът на "железничарите".

Подготовката на мездренчани ще премине в домашни условия. Договорени са и пет контролни срещи.

„Първият мач е тази събота, 14-ти януари, срещу състава на "Дреновец". Срещата ще се изиграе в Мездра, а часът ще бъде уточнен допълнително. Останалите проверки са на 21-ви януари с дублиращия тим на „Ботев“ (Вр), на 28-ми януари със състава на „Монтана“, на 4-ти февруари с „Балкан“ (Ботевград), а седмица по-късно е последната контрола, срещу „Витоша“ (Бистрица)", каза още Диан Попов.

Старши-треньорът на "Локомотив" разкри и какви са целите пред него и възпитаниците му за пролетния дял.

"Преди началото на есенния дял целта бе да бъдем в шестицата. Но след като постигнахме 13 победи от 15 мача, нещата се промениха. Целта ни за пролетния дял от шампионата е първото място в групата и влизане във Втора лига", заяви Попов.

Първенството в третото ниво на българския футбол ще бъде подновено в края на февруари.