Локомотив (Мездра) допусна загуба, общо 20-та през сезона, и в последната си среща от първенството по футбол в „Б” група. Мездренските „железничари” отстъпиха с 2:1 при своето гостуване на дублиращия отбор на Литекс . Двубоят се игра на градския стадион в Ловеч пред 100-на зрители, сред които беше и бившият спонсор на ловчанлии и настоящ на ЦСКА Гриша Ганчев.

Мездренци се явиха за мача с група от 13 футболисти. Домакините пък бяха заложили основно на юноши в състава си.

Двубоят бе равностоен, с малко голови положения. През първото полувреме пропуски за гостите направиха Владислав Златинов и Арсен, а за ловчанлии -Васил Шопов и Иван Петков.

Дубълът на Литекс поведе в резултата в 52-ата мин. Виктор Мицаков центрира отдясно и Милчо Ангелов отблизо засече за 1:0. В 74-ата мин. Влади Златинов центрира в наказателното поле, където оставеният непокрит Арсен с глава възстанови равенството - 1:1.

Само минута по-късно обаче домакините стигнаха до победно попадение. Мицаков стреля от границата на пеналта, топката се отби във футболист на ловчанлии, който стоеше на голлинията, но страничният рефер сигнализира, че има отбелязан гол. До края на срещата резултатът се запази непроменен 2:1.

Локо (Мездра) завърши на последното, 16-о място в крайното класиране с 20 точки и голова разлика 28:55 - скромен актив, натрупан след 5 победи, 5 равенства и 20 загуби.

На този етап не е ясно в коя група ще продължат да се състезават мездренци. „Железничарите” ще чакат решението на БФС за новата структура на първенствата в „А” и „Б” групите.

След мача в Ловеч с отбора се раздели старши треньорът Мирослав Митев, който до няколко дни ще започне работа в друг клуб.