Наставникът на "железничарите" заяви, че на този етап няма напуснали футболисти. От състава на „Локомотив” отсъстват само двама души, които са в чужбина и ще се приберат в България най-късно до началото на първенството. Старши-треньорът сподели за MediaNews, че това са качествени състезатели, на които може да се разчита и иска те да останат в отбора. Той допълни, че се очакват 7-8 нови попълнения, които да подсилят тима, но за сега няма да коментира имена.

От досегашния състав на терена излязоха Владимир Стоянов, Мартин Михайлов и Михаил Михайлов, Браиан Стоянов, Светослав Валериев, Боби Симеонов, Гроздан Илиев, Алекс Савчев и Матю Майкъл. Днес към отбора ще се присъединят Петър Димитров, Давид Стоянов и Милен Георгиев.

С мъжкия тим тренират и петима юноши на клуба. Това са Любослав Валентинов, Никола Цолов, Паоло Петков, Преслав Петров и Теодор Вишински, както и юношата на "Славия" - Иван Аспарухов-младши, който в момента поддържа форма с родния си клуб.

На проби е 20-годишният ляв бек Мирослав Янчев, който е юноша на втородивизионния "Монтана".

Преди първата тренировка футболистите получиха нови екипи.

Припомняме, че „червено-черните” закъсняха с подготовката за пролетния дял на първенството в Трета лига, като изиграха само три контроли преди шампионатът да бъде прекратен заради пандемията от Covid-19. Така „Локомотив” остана без записан официален мач за тази година. Относно голямата пауза, която се получи, Нинов сподели, че е нормално да има спад в игровата форма на футболистите, тъй като някои състезатели нямат официални мачове от края на миналия полусезон, който приключи в началото на ноември.

По време на лятната подготовка „Локомотив” ще изиграе 9 или 10 контроли. До момента са уговорени проверки със съставите на „Балкан” (Ботевград), Академията на „Ботев” (Враца), юношите до 19 години на столичните „Славия” и „Локомотив”, „Първа атомна” (Козлодуй), "Чавдар" (Троян) и „Пещера” (Галата).

След заседание на Управителния съвет стана ясно, че издръжката на отбора е осигурена от Община Мездра и спонсори, като в същото време се водят преговори за още финансова подкрепа от бизнесмени.

На първата тренировка присъстваха председателят на Управителния съвет – Стилиян Тотков и членовете на УС – Мирослав Гетов и Андриян Димитров.

Първата контрола на „железничарите” е на 27-ми юни, събота, с отбор от региона.