Първото полувреме премина под натиска на домакините, които откриха резултата в 20-ата минута чрез опитния Мариян Огнянов. Десет минути по-късно футболист на „Левски“ напредна по десния фланг, центрира към точката за дузпа, където защитник в „черно-бяло“ изби в корнер. От ъгловия удар не последва нищо опасно.

В 42-ата минута „железничарите“ създадоха хубава атака, но вратарят на домакините предотврати попадение, хващайки топката. Малко след това Ивайло Сайков показа отличен рефлекс, отразявайки удар на футболист в синьо. В края на първото полувреме „Левски“ можеше да удвои преднината си, но кълбото прелетя високо над напречната греда.

Втората част продължи с опасни удари на домакините, парирани от Ивайло Сайков. В 55-ата минута гостите получиха правото да изпълнят фаул. Зад топката застана Милен Василев, който стреля директно към вратата, но стражът на „Левски“ бе на точното място и улови топката.

В 68-ата минута Рангел Абушев надскочи всички играчи в наказателното поле на „железничарите“ и се разписа с глава за 2:0. До края на срещата не паднаха повече попадения и двубоят завърши с победа за домакините от Лом.

Състав на "Локомотив": Ивайло Сайков, Давид Стоянов, Васислав Димитров, Генади Петров, Николай Ковачев, Гроздан Илиев, Методи Янков, Милен Василев, Лионел Матадос, Паоло Петков и Валдемар Стоянов (к.)

След този мач „Левски“ има 33 точки и запазва лидерската си позиция. В следващия кръг „ломчани“ гостуват в Севлиево в директна битка за върха, а „червено-черните“ приемат тима на „Пещера“ (Галата). Двубоят на стадион „Локомотив“ е на 8-ми ноември от 14:30 часа.