Втородивизионният Локомотив (Мездра) загуби с класическото 0:3 от Верея (Стара Загора), с което теоретически изпадна от „Б” група. Поради лишаването на „железничарите” от домакинство за 2 срещи двубоят от 27-ия кръг на първенството се игра на стадиона в Севлиево. Официален дебют в професионалния футбол направиха двама юноши на мездренския клуб - Марио Велинов и Ваклин Николов, които влязоха в игра през второто полувреме.

Гостите от Стара Загора решиха мача още през първата част, когато поведоха с 0:2. Точни бяха Джунейт Яшар в 38-та и Иван Винков в 40-ата минута. През второто полувреме още едно попадение добави Методи Костов в 65-ата мин.

След тази загуба, 17-ата през сезона, Локо (Мездра) вече е на последното, 16-то място в класирането с актив от 20 точки, колкото има и 15-ия Септември (Симитли). Три кръга преди края на шампионата „железничарите” са на цели 11 точки от спасителното 13-о място в таблицата. В следващия кръг мездренци гостуват на Спартак (Плевен), който също е застрашен от изпадане. Двубоят е идната събота (14 май) от 18.00 часа в града на Панорамата.