Звездата на сръбската музика Мирослав Илич ще гостува на 16 септември. Любимият на поколения изпълнител ще изнесе концерт на полигона пред кв. Моминброд, където тази година ще се проведе ломския панаир. Шоуто на Мирослав Илич започва в 19.30 ч.

В самия празничен ден, 17 септември, отново на полигона преди кв. Моминброд, също от 19.30 ч., популярният състав „Канари“ ще изнесе концерт „Музика за всички“.

Популярната етно фолк джаз формация „Цръне мамбе“ от Ниш, Сърбия, ще зардва ломчани и гостите на града вечерта на 18 септември. Концертът също е с начален час от 19.30 ч., също на полигона.

И за трите концертни вечери Община Лом е осигурила безплатен автобусен превоз до мястото на панаира. Осигурен е и паркинг за леки автомобили.

Празничният ден, 17 септември, по традиция ще започне в 9.00 ч. с литургия и молебен за здравето и благоденствието на ломчани в катедралния храм „Успение Богородично”, която ще оглави Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил.

От 11.00 ч., в камерната зала на читалището е тържествената сесия на Общинския съвет, на която с почетни звания ще бъдат удостоени заслужили нашенци.