При строги противоепидемични мерки, миряните от железничарскя град спазиха изконната традиция смирено и с надежда да се поклонят пред силата на вярата. Десетки именици бяха дошли с цвете и усмивка да си пожелаят здраве и благослов за себе си и своите близки.

Заместник-директорът и именик на СУ „Иван Вазов“ - Цветанка Найденова, сподели, че за нея това е най-големият празник. Тя пожела здраве на всички именици, както и на всички хора, защото днес за всички нас това е най-важното.

Сред чакащите бе и председателят на ОбС Яна Нинова, която също пожела здраве и много лично щастие и на имениците, и на всички граждани на Мездра. С широка усмивка тя сподели, че лично за себе си пожелава здраве, и най-вече, щастливото очакване на първото здраво и благословено внуче.

В деня на цветята, надеждата и възраждащата се природа, малките червенокръстци от БМЧК – Мездра, организираха благотворителна инициатива в двора на храма, посветена на кампанията „Цветница – 2021“ „Да помогнем на децата сираци“.

Малките добротворци, заедно със своя ръководител Христина Иванова, посрещаха миряните с китка здравец, светнали очи и слънчеви усмивки. Те разказаха, че в такива светли празници, най-важното е да направим добро, да дарим усмивка и надежда на всички, които се нуждаят от това. Децата споделиха, че и най-малкото добро, направено от сърце, е най-големият подарък за всеки човек.

За благотворителната инициатива Христина Иванова допълни, че със събраните средства ще бъдат подпомогнати абитуриенти сираци. Да научиш децата да правят добро, е най- висшата човешка ценност.