Двубоят бе ръководен от Даниел Цолов от Монтана с асистенти Тихомир Папазов и Тихомир Колев, и двамата от Габрово. Четвърти съдия бе Георги Бенчовски от Враца, а делегат на БФС – Емил Горанов от Габрово.

В четвъртата минута домакините получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар, който бе спасен от Ивайло Василев.

"Железничалите" откриха резултата в 20-та минута. Попадението реализира Васил Калоянов с удар по земя.

Втората част започна с натиск от страна на "Локомотив", който наложи тотален превес в играта. Така се стигна до 60-та минута, когато гостуващият отбор получи правото да изпълни пряк свободен удар. Зад топката застана Николай Ганчев, който отправи точен изстрел, но топката нацели гредата. Ивайло Бояджиев бе най-съобразителен и вкара при добавката, покачвайки резултата на 2:0.

Десет минути преди края на срещата, Васил Калоянов направи победата класическа с директен гол от пряк свободен удар..

Успехът на "железничарите" можеше да бъде по-изразителен, но изпуснаха 3-4 чисти ситуации за гол.

"Победата е особено сладка, тъй като теренът бе много тежък. Желанието за победа на моите момчета бе изключително голямо и през втората част показахме, че сме по-класният отбор. Заслужено спечелихме трите точки", каза за MediaNews наставникът на "Локомотив" - Диан Попов.

След този двубой „Локомотив“ запазва лидерската позиция във временното класиране с актив от 45 точки и голова разлика 44-14. Втори е "Бдин" (Видин) с 43 точки, който победи с 4:0 състава на "Дреновец", а трети - "Локомотив" (ГО) с 41 пункта, който разгроми дубъла на "Ботев" (Враца) с 8:0.

В следващия кръг мездренчани приемат съименника си от Дряново. Двубоят в Мездра е на 11-ти март от 14:30 часа.