Как да се съживи икономиката на регион Северозападен, най-бедния в целия Европейски съюз - това ще обсъждат министри, кметове и представители на местния бизнес на 13 юни във Враца, съобщиха от пресцентъра на Общината. В бизнес форума ще участват министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на икономиката Божидар Лукарски с техни експертни екипи, кметовете на Враца Калин Каменов, на Монтана Златко Живков, на по-големите общини в региона, представители на местния бизнес. Форумът е част от кампанията “Региони в растеж”, инициирана от вестник “24 часа”.

Той се осъществява в партньорство с най-голямата работодателска организация - КРИБ, и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. Целта на кампанията е да изследва кои са неизползваните ресурси и възможности за стимулиране на местните икономики.

Кампанията включва поредица от публикации и събития - срещи на местната власт с местния бизнес. Дебатите се провеждат на място в самите региони с участието на министри, кметове и местния бизнес. Враца е четвъртата спирка по пътя на кампанията.

Предишните три дебата се проведоха в градовете Варна, Велико Търново и Русе. Основен спонсор на кампанията “Региони в растеж” е СИБанк. Форумът ще се състои на 13 юни (понеделник) от 14:00 часа в Заседателна зала на Община Враца.