Стихосбирката на младата поетеса, която е и студент по право, е един „бунт към реалността, към забравените ценности в обществото“. Корицата на книгата е авторска, дизайнер е Галя Петрова, илюстрациите са дело на нейния чичо Валентин Герасимов, а редактор е Елка Бабачева, нейна учителка по литература.

Ана-Мария разказа за своя творчески път, за хората които са я подкрепили и насърчили, за хората, които първи са я докоснали до изкуството. На 4 години са нейните първи стъпки в музиката, а нейният първи учител е Ирина Николаевна. В приятелски разговори и прочит на любими стихове от новата книга премина неусетно вечерта. Всеки, докоснал се до това лъчезарно дете на природата, разказа за съвместната им работа. Текстописецът и автор на детски книги и песни Боби Мирчев бе сред гостите на събитието. Със своята китара и в дует с Ана-Мария, той показа още един от талантите на младата поетеса, а именно – пеенето.

Официални гости на събитието бяха зам.-кметовете Ася Велиславова и Радослав Найденов, който поздрави Ана-Мария Герасимова, споделяйки, че тя е успяла да докосне сърцето и душата на всеки един в залата.

„Търсеща, емоционална и влюбена в живия живот, в истинските и неподправени неща, защото вярва, че …“в свят като този е невъзможно да се стоплиш, ако от вътре не гориш…“

…Това е Ана-Мария!“

/Боби Мирчев/