© Община Мездра

Броени минути преди тържествения дванайсети час приветствие към гражданството отправи кметът на община Мездра Иван Аспарухов.

„Уважаеми жители и гости на нашия град,

каза Аспарухов, благодаря ви, че отново сме заедно на площад „България“ - площада, който винаги ни е събирал за добро, за да се веселим, площада, на който вече десетки години посрещаме Новата година!

Нека да изпратим старата година с благодарност! Защото тя ни научи на много неща. Научи ни, че все още по земята се случва да се лее братска кръв… Научи ни, че трябва да преодоляваме заедно една тежка пандемия, заради която две години нямахме възможност да се събираме заедно…

Но това ни направи по-добри, направи ни по-съпричастни и направи така, че да обърнем повече внимание на хората в нужда.

Сигурно има за какво да благодарим на тази година, има и за какво да й се сърдим. По-важното обаче е, че винаги трябва да преодоляваме трудностите, а това може да стане само по един начин: когато си помагаме, когато усещаме рамото на другия до нас.

Скъпи приятели,

много семейства през изминалата година се разделиха с близки, добри и хубави хора… Но пък и много семейства се сдобиха с деца, сдобиха се с внуци. Затова нека да благодарим на 2022 година! Нека да й благодарим, че сме тук, че празнуваме заедно!

И сега, когато посрещаме Новата година, нека да си пожелаем, че това, което научихме през миналата година, ще бъде пътят, който ще ни доведе до по-добър живот за всички! Нека да се научим, че когато не се делим, когато сме единни можем да преодоляваме всяка трудност!

Благодаря ви за доверието, което съхранихме между нас! Нека да си пожелаем през 2023 г. да има повече доброта, повече топлина между хората и повече взаимопомощ! Бъдете живи и здрави! Да си пожелаем една щастлива, берекетна, весела година! На добър час!“

По традиция в полунощ прозвуча националният химн на Република България, след което на площада се вдигнаха несметен брой наздравици и се извиха кръшни хора. Ликуващото множество се почерпи с вино и баница, осигурени от Община Мездра. Всенародното веселие окръгли пищна заря, която озари небето над града.

Така - с надежда за здраве, мир и благополучие, жителите и гостите на Мездра влязоха в 23-ата година на XXI век.