© sportal.bg

Двата отбора влязоха доста предпазливо в мача и играта се водеше между двете наказателни полета в началните минути. Изключително спорна ситуация разгорещи страстите в 11-ата. Тогава Богдан Костов нахлу отдясно и при центрирането си бе подсечен от шпагата на Митко Митков. Топката все пак стигна до Кевин Беманга, който обаче стреля слабо право в ръцете на Шейтанов. Гостите поискаха дузпа, но Християна Гутева бе категорична, че нарушение няма.

В 21-ата минута шут на Борислав Маринов бе блокиран, но топката отиде в Здравко Димитров. Ударът по земя на бившия левскар бе избит от вратаря на Монтана в корнер.

Страхотен шанс за Монтана пропиля Филип Ежике в 31-ата минута, след като бе изведен очи в очи с Шейтанов от Емил Янчев. Нигерийският нападател обаче не успя да преодолее стража на Септември, който скъси дистанцията и отрази удара му. До края на полувремето имаше ситуации и пред двете врати, които обаче така и не затрудниха някой от двамата вратари. Така двата тима се оттеглиха при резултат 0:0 на почивката.

Второто полувреме започна с прекрасна ситуация за Монтана. В 50-ата минута Стефан Каменов получи в наказателното поле и остана очи в очи с Шейтанов. Ударът на футболиста на гостите обаче бе избит от вратаря на столичани. 5 минути по-късно Ежике засече центриране с глава, но топката премина над напречната греда.

Настискът на Монтана продължи и през следващите минути. В 65-ата минута Кевин Беманга получи малко след границата на наказателното поле и отправи хубав диагонален удар. Топката обаче се отклони в напречната греда и бе изчистена от защитник на Септември.

В 74-ата минута Йордан Йорданов задържа футболист на Монтана в средата на терена. Това накара главният съдия Гутева да му покаже жълт картон, като за играча на столичани това беше втори. Така 15 минути преди края на редовните 90 домакините останаха с 10 души на терена.

В 86-ата минута при една от контраатаките на Септември Васил Симеонов излезе неразчетено много пред наказателното си поле в опит да отмъкне топката. Вратарят на Монтана обаче бе преодолян и единствено добрата намеса в защита на футболистите предотврати попадение във вратата на гостите. Това се оказа и последната по-интересна ситуация в двубоя.

С това равенство Септември събира в актива си 34 точки и остава първи. Монтана от своя страна е с 29 и е трети. От този мач най-доволен може да бъде Спартак (Варна), който е втори с 29 пункта и при една евентуална победа по-късно днес над Лудогорец II ще се доближи само на 2 точки от първото място.

Източник: sportal.bg