Двубоят започна с пропуск на Владимир Айтов, който не успя да се ориентира добре, след като бе изведен в пеналта от Николай Минков в 4-та мин. В 10-та най-добрия на терена Тони Тасев центрира от дясно и Андреа Христов в опита си да избие вкара с глава в собствената си врата. Малко след това Тасев перфектно изпълнение на фаул изпрати топката в напречната града.

В 33-та мин. атака на Сергей Георгиев бе спряна с нарушение от Георги Вълчев, но сигнал от страна на главния съдия Станислав Тодоров не последва. Това бе и първа грешка на опитния арбитър от Шумен. Секунди по-късно той направи още една, след като не маркира нарушение отново на Вълчев срещу вратаря Благой Макенджиев, при едно центриране от корнер.

В 41-та мин. Надер Гандри спря с нарушение в наказателното поле Николай Минков, но Тодоров остана безмълвен, въпреки протестите за дузпа от щаба на гостите. В първата минута на добавеното време Георги Вълчев с не много силен удар изненада вратаря Благой Макенджиев и Славия изравни.

През второто полувреме Славия по-често владееше топката, но всички опасни ситуации станаха пред тяхната врата. В 64-та мин. Минков от удобна позиция стреля много неточно. Десет по-късно монтанци пропуснаха на три пъти отлична възможност отново да поведат. Всичко започна със силен шут от границата на пеналта на Николай Минков който бе избит от вратарят Светослав Вуцов. Топката обаче попадна у Сергей Георгиев, който я изпрати право в тялото на вратаря, а след отново Минков пробва да го превземе, но отново стражът на домакините се намеси и с върха на пръстите си изби. В 84-та мин. Тони Тасев си спря топката на гърди и отправи много силен удар от въздуха, но Вуцов внимаваше и изби в корнер. Това бе и последната възможност резултатът да бъде променен.

Славия – Монтана 1:1

Славия: 13.Светослав Вуцов, 55.Андреа Христов-кап., 23.Емил Виячки, 75.Надер Гандри, 19.Филип Антовски, 70.Михаил Александров (57-22.Дарко Тасевски), 77.Георги Вълчев, 7.Питър Макрилос (83-11.Владислав Узунов), 10.Радослав Кирилов (83-9.Калоян Кръстев), 71.Емил Стоев, 8.Димитър Рангелов (71-14.Ивайло Димитров). Треньор: Златомир Загорчич.

Монтана: 12.Благой Макенджиев, 25.Александър Башлиев, 3.Иван Михов-кап., 24.Давид Кики, 33.Стефан Цонков, 6.Янко Ангелов, 8.Тони Тасев (87-13.Йордан Йорданов), 10.Владимир Айтов, 19.Росен Кръстев (61-22.Ствефан Каменов), 23.Сергей Георгиев, 11.Николай Минков. Треньор: Атанас Илиев.

Голмайстори: 0:1 Андреа Христов (10-автогол), 1:1 Георги Вълчев (45+1).

Главен съдия: Станислав Тодоров.

Асистенти: Мартин Димитров, Димо Вълчев.

Жълти картони: Надер Гандри (Славия); Тони Тасев (Монтана).

Стадион: „Славия” - 300 зрители.