Същия ден е извършен личен обиск на 34-годишния монтанчанин С. Щ. В ляв джоб на връхна дреха в него е намерен найлонов плик, съдържащ бяло прахообразно вещество с тегло 2,3 гр. При направения полеви наркотест веществото реагирало на амфетамин. С. Щ. е задържан за срок от 24 часа.

В резултат от планираните и проведени мероприятия на 7 февруари 2018 г. при извършване на полицейска проверка на 22-годишния Т. П. от село Боровци, област Монтана, е намерен и иззет пакет с кръгла форма, съдържащ бяло прахообразно вещество с общо тегло 1 грам, който при направения полеви тест реагирал на метамфетамин.

В резултат от планираните и проведени оперативно издирвателни мероприятия на 11 февруари 2018 г. е извършено претърсване и изземване от частен дом в гр. Монтана, обитаван от 32-годишния Р. Г. При извършените процесуалноследствени действия, в дамска чанта е намерено найлоново пликче, съдържащо суха зелена тревна маса с тегло 2 грама, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис. Лицето е задържано за срок от 24 часа.

По всички тези случаи в Областната дирекция на МВР - Монтана са заведени досъдебни производства.