"Това се случва за шести път. Хората от фирмата ще подменят всички кабини в града, а ние ще им осигурим видеоохрана. Нямам никакво обяснение кой и защо пали и троши. Парковете са обновени и призовавам гражданите да подават сигнали, а злосторниците ще бъдат наказани.", подчерта градоначалникът.

През последните дни тече усилено чистене във всички райони на Монтана. В момента усилията са насочени в комплексите "Изгрев", "Пъстрина" и квартал Мала Кутловица, където живеят 2500 души. 60 улици са направени в този квартал, който от 1935 година е част от град Фердинанд, припомни кметът.

Нов общински път ще се строи на улица "Асен Златаров", където са премахнати незаконните ламаринени постройки. Предстои реконструкцията на улиците "Неофит Бозвели" и "Вапцаров".

"Ремонтът на булевард "Арнолди" на практика ще промени качеството на живота на 18 000 души, които живеят в кварталите "Младост 1" и "Младост 2". Надявам се, че скоро ще започнем, за да приключим до края на септември - октомври", заяви кметът. До есента ще бъде готова и улица "Диана".