Записанията за кастинга стават, като се регистрирате на www.rockbg.com . Можете да участвате с авторска песен или кавър версия, във формат wav, mp3, или да „качите” видео линк с живо изпълнение или видеоклип. Краен срок за участие – 30 септември. За тези групи, в които участниците са непълнолетни или малолетни е нужно да бъде попълнена декларация от техните родители.

Друга важна подробност е, че заснемането на епизодите от риалитито ще се осъществява в уикендите, като така няма да се пречи на учебния процес. Пълният регламент на „Голямото Rock Междучасие” можете да видите на www.rock.bg. Очаква се музикалното риалити шоу, в което ще вземат участие най-добрите млади рок групи на България, да се превърне в телевизионния и музикален хит на сезона!

„Голямото Rock Междучасие” ще протече в шест епизода. От всички успешно регистрирали се групи, за национален кастинг ще бъдат поканени най-добрите двайсет , а в шоуто ще влезнат най-добрите десет млади рок групи, избрани от продуцентите и селекционната комисия след провеждането на кастинга, който ще се проведе между 3 и 6 октомври във София, 2-ро тон студио на БНТ.

За допълнителни подробности посетете Официалния сайт на конкурса www.rock.bg. Този път Голямата награда ще бъде повече от сериозна: Музикално оборудване, Заснемане на видеоклип, и продуциране на авторска песен. Разбира се най-голямата награда ще бъде именно любовта на публиката и зрителите на БНТ