Както MediaNews ви информира, в патрулката са пътували двама полицаи, които били на обход. Внезапно срещу тях връхлетял джип. Шофьорът обяснил, че му прилошало и загубил контрол над превозното средство. В резултат на удара полицейският автомобил се озовал в крайпътна канавка.

При инцидента е ранен полицаят, шофирал патрулката, който първоначално е откаран в романската болница, а след това е транспортиран и оставен под наблюдение в хирургичното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“- Враца. Той е с контузни рани по главата и комоцио, без опасност за живота.

По-тежко е състоянието на шофьора на джипа, който е хоспиталаиран в болницата в Мездра. П.Т. е диагностициран с мозъчен инсулт, като лекарите се борят за живоата му.

Без тежки контузии се е разминал С.Д., който пътувал в патрулката. След инцидента полицаят от РУ-Роман, който се возел в служебната кола, бил прегледан в местната болница и освободен, без наранявания или опасност за живота.

Щетите по двата автомобила са около 20 хил. лв., уточниха от ОД на МВР-Враца. Причината за тежкия инцидент все още се изяснява, като се предполага, че шофьорът на джипа е навлязъл в насрещното и се е забил челно в идващата отсреща полицейска кола. За случая е уведомен дежурен прокурор. Образувано е досъдебно производство.